Grovere boller og horn

Jeg hadde den “store bakedagen” forrige uke. Fikk plutselig så veldig lyst og inspirasjon til å bake. Det var sikkert fordi jeg akkurat hadde bakt til sønnens bursdag at jeg fikk lyst til å bake mer. Jeg bakte boller, proteinrundstykker og horn i ulike varianter.

  • Boller – fordi trinnet til sønnen min har bollesalg der inntekten går til å hjelpe barn i India.
  • Horn – fordi de er kjekke å ha i matboksen.
  • Proteinrundstykker – fordi det er min favoritt.

Jeg vil dog helst gjøre hvetebakst litt grovere og sunnere. Derfor bytter jeg ut det fine hvite hvetemelet med en blanding av økologisk spelt og en grovere variant. Oppskriftene vil jeg gjerne dele med deg.

 

Grovere boller

Til bollene har jeg brukt grunnoppskriften til kanelbollene på Trines matblogg og fikk 24 helt nydelige boller med smak av kardemomme. Jeg byttet ut hvetemelet med halvparten økologisk spelt og halvparten fullkobrnshvetemel for å få en grovere variant.

 

Grovere boller
Grovere boller

 

 

Oppskrift på pølsehorn (16 STK)

 

Dette trenger du

100 g økologisk spelt

150 g fullkornshvetemel

1,5 del melk (25-30 grader)

25 g gjær

½ ts salt

½ ts sukker

30 g smør

Egg ti pensling

 

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene i en bolle, unntatt smør.
  2. Bland og elt godt sammen.
  3. Tilsett smør i små tern og elt godt sammen til en jevn og fin deig.
  4. Sett til heving på et lunt sted i en times tid, til dobbel størrelse.
  5. Deigen deles i to og kjevles ut til en stor sirkel (som en rund pizza), litt større enn en spisetallerken på 30 cm.
  6. Deles i 8 biter med pizzahjul eller lign.
  7. Legg fyll på trekanten og rull sammen fra ytterkanten inn mot midten.
  8. Trykk spissen litt så den fester seg. Pensles med sammenvispet egg.
  9. Bakes midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.

 

Tips til fyll:

  • Halv wienerpølse
  • Skinke (skive eller strimler) og revet ost
  • Tacosaus og tacokjøtt
  • Salami og revet ost
  • Smøreost
  • Sjokolade

 

Deigen kjevles ut og deles i "pizzabiter"
Deigen kjevles ut og deles i “pizzabiter”

 

Slik ruller du fyll inn i hornet
Slik ruller du fyll inn i hornet
Fordel fyll på "pizzastykkene" før du ruller til horn.
Fordel fyll på “pizzastykkene” før du ruller til horn.
Ferdigrullede horn klar til steking
Ferdigrullede horn klar til steking
Ferdigstekte horn
Ferdigstekte horn
Deilige smakfulle grovere horn
Deilige smakfulle grovere horn

 

Proteinrundstykker

Disse proteinrundstykkene baker jeg med jevne mellomrom. Det er superenkelt og tar liten tid – faktisk gjort på 35 min!

Oppskriften finner du her

Proteinrundstykker klar til steking
Proteinrundstykker klar til steking
Ferdigstekte proteinrundstykker
Ferdigstekte proteinrundstykker

 

Jeg håper du blir inspirert til å prøve å bake noe av dette jeg har vist deg over. Ønsker deg lykke til 🙂

 

SMIL fra Charlotte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Grovere boller og horn”